In de markt is naast de vraag naar traditionele modellen een nieuwe behoefte in opkomst met als belangrijkste kenmerken een eigentijds strak design â�¨met nieuwe materiaalsoorten, snelheid  en – zeker niet in de laatste plaats – een perfect comfort aan boord. Het gaat over een doelgroep die op zoek is naar sportiviteit zonder in te boeten op het gebied van luxe. De nieuwe Intender lijn beantwoordt de vraag â�¨van dit veeleisende marktsegment op een manier zoals alleen Interboat dat beheerst.

Intender, een nieuw sportief en oogstrelend model uit de legendarische portfolio van Interboat.

Ontwikkeling
Het designteam dat speciaal voor dit doel bijeen is gebracht, bestaat uit gerenommeerde ontwerpers die gewend zijn om aan de hoogste kwalificaties te voldoen. De totstandkoming heeft bijna een vol kalenderjaar geduurd, maar dat is dan ook in één oogopslag in het fraaie haarscherpe lijnenspel terug te zien. Uit technisch oogpunt heeft het designteam nog een extra dimensie aan het ontwerp toegevoegd in de vorm van een formidabel onderwaterschip. Hieraan dankt de Intender de optimale stabiliteit en de in één woord perfecte vaareigenschappen. Ook bij constant hoge
snelheden!

Productie
De nieuwe Intender is voor de volle honderd procent Nederlands fabricaat. Dit geldt naast het ontwerp ook voor de uitvoering. Het fundament onder de ijzersterke constructie is Interboats’ hoogwaardige eigen polyesterverwerking waarbij gebruik wordt gemaakt van de hand-lay-up methode en vacuümtechnologie. Een groot deel van de bouw is werk van vakmensen. Interboat geeft vanuit de combinatie van strikt gehanteerde ontwerpkwalificaties en de hoogwaardige kwaliteit, een waterdichte garantie voor jarenlang zorgeloos vaarplezier. Als extra zekerheid bovenop de HISWA- en 10 jaar fabrieksgarantie, ondersteunt Interboat de eigenaren van een Intender met een landelijk dekkend netwerk van eigen vestigingen en gecertificeerde partners voor onderhoud en reparatie.

Zwemplateau
Het meest spectaculaire detail uit het ontwerp van de Intender is de open spiegel. Hierdoor is het riante zwemplateau aan de achtersteven zonder enig obstakel vanuit de boot bereikbaar. Dit extreem comfortverhogende aspect van dit sportieve model, geeft de eigenaar een surplus
aan belevingswaarde van de Intender. De open spiegel is overigens met een transparant schot volledig afsluitbaar. Tot de rijke standaarduitrusting van de Intender behoort een koelkast en stromend water. De 770 heeft zelfs een volledig afgesloten wc ruimte in de boeg.

Materiaalgebruik
Bij de samenstelling en afwerking van de Intender kiest Interboat voor materialen en kleuren die overeenstemmen met het sportieve karakter en het strakke design. Met Esthec als nieuwe eyecatcher. Dit onverwoestbare en onderhoudsvrije composiet geldt als een meer dan volwaardig alternatief voor teak. Bovendien geeft het kleurenpallet van dit high-tech materiaal alle vrijheid voor eigen voorkeuren – altijd op maat – om de Intender naar uw keuze te perfectioneren. Als sprekende voorbeeld van het eigentijdse design en materiaalgebruik, geldt de solide rubberen stootrand rondom. Ook voor de comfortabele kussens is te kiezen voor nieuwe materialen die zondermeer voldoen aan de hoogste gradaties op het gebied van slijtvastheid en vuilwerende eigenschappen. Met de Intender lanceert Interboat en boot die een nieuwe norm stelt voor sportieve prestaties, duurzaamheid én kwaliteit.

Stuurstand
De fraai vormgegeven stuurstand is bepaald door ergonomische eisen en fungeert moeiteloos als centraal element van de Intender. Het instrumentarium is compleet – met alle ge- en verbruiksmeters plus navigatiescherm – en in een sportieve rangschikking overzichtelijk geordend. Over comfort gesproken, sturen kan met hetzelfde gemak staand als zittend gebeuren. De ruimte aan boord is toereikend voor maximaal tien passagiers. Het versterkte onderwaterschip geeft de Intender de mogelijkheid om een snelheid van vijftig kilometer per uur te realiseren met behoud van de stabiele vaareigenschappen.